22.02.2007. / 11:04

Autor: Nina Tomljanović

SABOR

Rasprava o smjeni ministra Vukelića

Vukelić je svjesno branio nesposobnu ili neodgovornu Upravu tvrtke u stopostotnom državnom vlasništvu i tako izravno oštetio porezne obveznike, tvrde SDP-ovci

Sabor će u nastavku zasjedanja u četvrtak 22. veljače razmatrati zahtjev SDP-ova kluba za smjenom ministra gospodarstva Branka Vukelića, kojega u toj stranci smatraju odgovornim za potpisivanje štetnih ugovora Brodosplita.

Također ga optužuju da je odgovoran za smjenu financijskog direktora u Brodosplitu koji je odbio potpisati sumljive transakcije, te da je ignorirao činjenicu da je HBOR u listopadu 2005. godine odbio transakcije Brodosplita zbog sumljivih pobočnih ugovora.

U srijedu 21.veljače Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijeli su odvojene istražne zahtjeve protiv više osoba, članova sadašnje i bivše uprave Brodosplita zbog sumnje da su prvi počinili kažnjiva djela zloporabe ovlasti, a drugi sklapanja štetnih ugovora.

Vezane vijesti

Ministar Vukelić: Povjerenstvo radi ozbiljno, ali još se ne zna uzrok pada...

Ministar Vukelić: Povjerenstvo radi ozbiljno, ali još se ne zna uzrok pada MIG-ova

Ministar obrane Branko Vukelić rekao je danas u Mariji Bistrici kako se još ne zna uzrok pada dva zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika