22.02.2007. / 19:05

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Krsnik: Zagorec se nalazi u Beču

Odvjetnik Vladimira Zagoreca, Krešimir Krsnik je izjavio da njegov klijent nije u bijegu nego da se nalazi u Beču u kojemu ima prebivalište Prema njegovim riječima u policija zna gdje se nalazi Zagorac.

"Policija zna da moj klijent već sedam godina ima radnu dozvolu i prebivalište u Austriji i da nije u bijegu, no uporno obmanjuje javnost tvrdeći suprotno", kaže Krsnik. "Umirovljeni general Zagorec uvijek se odazivao pozivima policije, no nakon ovog cirkusa s raspisivanjem potrage moj branjenik će od zemalja s kojima je do sada dobro surađivao zatražiti pomoć i zaštitu", izjavio je Krsnik. No, nije objasnio što to konkretno znači i hoće li se Zagorec pojaviti na istražnom ročištu koje je određeno za 9. ožujka. Na tom ročištu Zagorca bi trebala ispitati Erna Dražančić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu.

Zagorca se tereti na temelju izjave Snježane Šiprah, njegove bivše tajnice, koju je dala na suđenju Hrvoju Petraču. U svom iskazu ona je optužila Zagorca da je od njemačkog trgovca oružjem Josefa Rothaichnera preuzeo dvije torbe dragulja vrijedne pet milijuna američkih dolara, te ih je prilikom napuštanja dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. godine odio iz sefa MORH-a.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je da je Zagorčev odvjetnik bio upoznat s namjerom policije da razgovara s njegovim klijentom. "Policija je u dva navrata Vladimira Zagorca bezuspješno tražila na adresi u Zagrebu, na kojoj je prijavljen i nitko nas nije obavijestio da on neće biti dostupan", kazao je Mehun, dodavši da će, ako se Zagorec pojavi na nekom od graničnih prijelaza, "policija učiniti sve da ga dovede kako bi dao iskaz".

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika