23.02.2007. / 14:47

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

U Glasu Koncila optužuje se državu za zanemarivanje problema četništva

Katolički tjednik "Glas Koncila" u svoja posljednja dva broja objavio je tekstove Tomislav Vuković koji upozoravaju na rehabilitaciju četništva. Vukotić drži da je to nije iracionalni strah ili pokušaj stvaranju nepotrebnih međudržavnih napetosti, nego o stvarnome, povijesnom izazovu pred kojim se ponovno nalazi hrvatski narod. On je pozvao hrvatsku vlast, znanstvenike, Katoličku crkvu i Srpsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj te političke predstavnike Srba u Hrvatskoj da reagiraju na ovaj problem.

"Naivno je misliti da se nedavna rehabilitacija četništva u Srbiji ne tiče hrvatskog naroda, kao i svih građana Republike Hrvatske", upozorava autor, te dodaje da se u Srbiji "otvoreno veliča i propagira četništvo kao sastavni dio srpskopravoslavnog identiteta u povijesti i sadašnjosti".

Vuković tvrdi da je četnička ideologija ukorijenjena u Srpsku pravoslavnu crkvu, a to dokazuje činjenicom da su poznata imena 357 svećenika SPC-a koji su bili članovi četničkog pokreta, od kojih je 53 u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika