23.02.2007. / 18:55

Autor: Martina Zeković

CRNA GORA

Crna Gora spremna zakonski sankcionirati ratne zločince

Nedavno je u crnogorskim medijima objavljena snimka na kojoj je prikazan predsjednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa Slobodan Leković kako se bori na dubrovačkom ratištu

Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore u petak je priopćila da je Crna Gora spremna i odlučna zakonski sankcionirati sve one koji su počinili kaznena djela tijekom rata na prostoru bivše SFR Jugoslavije ako za to postoje dokazi. Nedavno je u crnogorskim medijima objavljena snimka na kojoj je prikazan predsjednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa Slobodan Leković kako se bori na dubrovačkom ratištu. To je izazvalo niz komentara u crnogorskim medijima, a Leković je priznao da je bio rezervni oficir te da je na ratištu sudjelovao "po pozivu JNA".

Socijaldemokratska partija (SDP), članica vladajuće koalicije, smatra da "nadležna tijela Crne Gore i Hrvatske trebaju pravno utvrditi svaku moguću pojedinačnu odgovornost u vezi s događajima na dubrovačkom ratištu". Liberalna partija pak drži da je nužno što hitnije donijeti Zakon o lustraciji. "Leković je samo jedan od primjera, a zabrinjava činjenica kako takvih ljudi ima i u ministarskim foteljama, a da ne govorimo o drugim državnim tijelima, javnim poduzećima, zastupnicima, zaposlenima u sudstvu, tužiteljstvu, policiji i medijima", navode u LP-u.

Na snimci se uz Lekovića jasno vidi kako tadašnji pukovnik JNA, a danas general Radosav Martinović, savjetnik crnogorskog premijera za sigurnost, zapovijeda da se iz topničkog oružja ispali 60 granata po objektima na području Kupara.

Vezane vijesti

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

Američki astrofizičari otkrili su najmlađu crnu rupu u svemiru koja je nastala prije samo 30 godina, objavila je NASA. Astrofizičari smatraju da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika