26.02.2007. / 09:35

Autor: Stjepan Marković

VELIKA BRITANIJA

Nova rezolucija o sankcijama Iranu

Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad je rekao da Iran neće odustati od svog nuklearnog programa, kojeg je usporedio s jednosmjernim vlakom koji se ne može vratiti, usporiti ili zaustaviti

Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka sastat će se u Londonu kako bi sastavili novu rezoluciju o sankcijama protiv Irana. U Londonu će se sastati predstavnici SAD-a, Kine, Rusije, Francuske, Velike Britanije i Njemačke nakon što su inspektori međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) objavili da Iran nije prestao obogaćivati uran.

U nedjelju je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Manouchehr Mohammadi rekao da je Iran spreman za svaki scenarij raspleta krize oko svog nuklearnog programa, što uključuje i rat. Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad je rekao da Iran neće odustati od svog nuklearnog programa, kojeg je usporedio s jednosmjernim vlakom koji se ne može vratiti, usporiti ili zaustaviti.

Pretpostavlja se da će se na sastanku šestorice odobriti ograničavanje kretanja za ljude koji rade na iranskome nuklearnom programu, dok će SAD zahtijevati puno strože mjere koje uključuju ukidanje europskih izvoznih kredita ili zaustavljanje prodaje oružja iz Rusije.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika