26.02.2007. / 14:02

Autor: Nacionalova redakcija

ISTRAŽIVANJE

SDP trenutno popularniji od HDZ-a, a Račanu i dalje raste popularnost

SDP je trenutno popularnija stranka od HDZ-a, a nakon njih slijede HNS i HSP, te IDS, HSS, HSU i Glavašev HDSSB, pokazalo je istraživanje koje je na 5 000 ispitanika proveo u veljači Novi list. Prema tom istraživanju u Sabor bi ušla 64 zastupnika SDP-a, 44 iz HDZ-a, po 11 iz HNS-a i HSP-a, 4 iz IDS-a, 3 iz HSS-a, 2 iz HSU-a i 1 iz HDSSB-a. Najpopularniji su političari Mesić, Račan i Sanader, dok Mesiću popularnost u posljednja 3 mjeseca pada, a Račanu i Čačiću raste. Iza njih slijede Đurđa Adlešić i Vesna Pusić.
HDZ, prema istraživanju ima prednost samo u devetoj izbornoj jedinici u koju spadaju Ličko-senjska, Zadarska i Šibenska županija, te desetoj izbornoj jedinici kojoj pripadaju Splitsko-dalmatinska i Dubrovačka županija. SDP vodi u preostalih osam izbornih jedinica. Za sastavljanje sljedeće Vlade bit će ključno postizborno koaliranje.

Najveće nepovjerenje prema političarima iskazali su ispitanici u najrazvijenijim dijelovima Hrvatske: prvoj (Zagreb) i osmoj (Istra i Rijeka) izbornoj jedinici, gdje su građani najkritičniji. Čak 53,8 posto ispitanika prve izborne jedinice izjasnilo se da ne vjeruje niti jednom političaru, dok je takvih u osmoj 55,8 posto.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika