Objavljeno u Nacionalu br. 589, 2007-02-27

Autor: Vedrana Rudan

ZLOĆE I POVRĆE

Kurac i dijamanti*

Mladoj mami ‘seks’ se događa vikendom, ako on nije preumoran, ako ulovi pauzu između dojenja i izdajanja, ako starci kod kojih žive odu nekamo, ako nije u komi jer moraju platiti ratu za auto, ako on ne izađe iz kuće bijesan jer su svi muškarci njegovih godina ‘slobodni’

“Nedavno objavljeni rezultati istraživanja koji su pokazali da većina žena daje prednost dizajnerskoj odjeći i dobrim cipelama pred seksom bili su dovoljni da ih zabilježe u ozbiljnim televizijskim emisijama...“ Ovo je iz uvodnika glavne urednice jednog hrvatskog ženskog lista. Gospođa je u šoku, “konzumerizam je pojeo, eto, baš sve“. Sretno udana žena i majka jednog djeteta svoje čitateljice blago kori. Žene, po gospođi, nikad ne bi smjele zaboraviti da se lijepe cipele i haljine kupuju da bi se došlo do “puno seksa, ljubavi, pa braka, pa djece, pa kakve solidne nekretnine...“ Zato čitateljicama poručuje, skidanje je mnogo, mnogo važnije od oblačenja. Ne poznajem ni jednu ženu koja bi se, birajući između dobrih cipela, dijamanata i seksa, odlučila za seks. Što je “seks“? Iz izvora bliskih curama u dvadeset i nekoj saznala sam kako izgleda njihov “seks“. Komadi najprije krenu u kafić na pivo i zagrijavanje. Tamo vrlo rijetko nalete na nekoga tko bi bio “dobar“, “napet“ ili “ful dobar“. Tipovi su uglavnom “glumci“, “kvazifakeri“, “folerčine“, “jarani“, “rođoti“, “jaroti“, “specijalci“ i “frikovi“. Ženske od takvih likova uzalud bježe ili u “Stereo“ na koncert ili na brijačinu u “River“ ili “Arcu“. Zaboravila sam reći, o gradu Rijeci govorim. U “Riveru“ vrebaju lovci, članovi Kluba 35+ koji pucaju ćorke, u “Arci“ čame komadi, šesti a i sedmi b, bez razrednika. Upadi su im tipa “šta si tako ozbiljna večeras“, “jesi nešto ljuta“ ili žensku čupnu za kosu. Teško je zalomiti s takvim nekim, zato cure rijetko pokupe kakvog jarana za “one night stand“, skraćeno ONS, jasnije, ševu za jednu noć.

Ako se na to neka i odluči, odvuku se do parkića, tu je rođo pribije uz kakvo drvo ili klupu, razvali joj noge, a ona preko njegova ramena gleda drkadžiju u grmu dok jaran ne napuni kondom. Nisu svi muškarci jarani? O kojim istraživanjima govorite? Mladoj mami “seks“ je ono što se događa vikendom, ako on nije preumoran, ako ulovi pauzu između dojenja i izdajanja, ako starci kod kojih žive odu nekamo, ako nije u komi jer moraju platiti ratu za auto, ako on ne izađe iz kuće bijesan jer su svi muškarci njegovih godina slobodni... Kad ipak dođe do “seksa“, mlada žena mora iz glave izbaciti brdo prljavog rublja u kupaonici, Mikića koji siše njeno mlijeko ali nikako da mjesečno nabaci više od trideset deka, Macin Kiko dobio je dvije kile, svoju mamu koja svakoga dana u slušalicu govori, mogla si biti bez toga, njegovu majku koja svakoga dana stavlja Mikića na vagu, masnu kosu koju je mogla oprati umjesto da jaše na njemu i žmiri, izgubljen posao, brak za koji je mislila da je spoj srodnih duša a sad kuži da je to spoj nesrodnih tijela od kojih jedno smrdi na mlijeko a drugo na umor, neplaćenu struju i vodu i pričuvu i još pod njom stenje nesretno i polumrtvo od života. Ženi u godinama “seks“ se dešava jednom u godini. On, ako nije obuzet prostatom ili komadom koji bi mu mogao biti kći, grabi njenu ruku i stavlja je među svoje noge. Ona šuti, tamo, među onim nogama, nema ničega. Ako kaže, ej, ovdje nema ničega, onda će on reći kako bi tu bilo nečega da ona nije ona. Zato uzima u šaku meko meso koje je ne zanima. Kad se kožica nekim čudom napne, pažljivo zamoli vlasnika da krene pod tuš. Njegovo tuširanje ima dobre i dobre strane. Prvo i prvo, najzad će se oprati, drugo i drugo, možda će ga voda ohladiti. Kad se ne dogodi drugo i drugo, odgmižu prema spavaćoj sobi u kojoj najčešće uzalud mole za božju pomoć.

Ponekad se Nebeski Starac ipak raspizdi. Tada se on pita zašto jebe ovu mekanu, staru ženu kojoj mora sisu dizati od podloge da bi je uvalilo u usta koja žele dudlati nešto tvrdo i mlado, a ona šgrguće zubima da bi ublažila bol u leđima i preklinje Svevišnjega da pomogne njenom mužu da što prije istjera nekoliko kapi iz jaja obraslih sijedim dlakama. A sada o užitku. Jeste li kad čuli za Rafaelu? To je modna kreatorica iz Rijeke, općepoznata kao nadnaravno biće koje od komada kože može učiniti sve što ženu u nekoliko sekundi pretvara u hodajuću sreću. Torbice, kaputi, suknje, jakne, pojasi... Da, Rafaela je u posljednje vrijeme poznata i po tome što joj je Hrvatska televizija ukrala logo za svoju emisiju Radni ručak. Ovo je samo digresija. Tko može tužiti Hrvatsku televiziju? Vraćam se temi. Njuškanje nove Rafaeline torbice... Ah! Uvlačenje ruku u rukave njene kožnate jakne... Ah! Stezanje pojasa oko struka, izlazak na Korzo... Ah! A onda ti priđe nepoznata žena, oprostite, gdje ste kupili tu jaknu? Aaaahhh! Koja bi normalna žena posegnula za siročićem među partnerovim nogama ako umjesto toga može u ruke zgrabiti Rafaelin pojas od zmijske kože? Žena ne kupuje cipele, haljine, torbice i dragulje da bi došla do kurca nego se uvijek kurcem služi da bi došla do cipela, haljina, torbica i dragulja. Pokojna Marylin Monroe nije ušla u povijest pjevajući kako su kurci ženini najbolji prijatelji. Šaputala je o dijamantima.

*Ah, Shirley Bassey i himna svih žena
“Diamonds are Forever“
Dijamanti su vječni,
Oni su sve što trebam da me zadovolji,
Mogu me stimulirati i golicati,
Neće otići usred noći,
Ne bojim se da će me napustiti.
Dijamanti su vječni,
Uzmi ga u ruke i miluj ga,
Diraj ga, mazi ga i skidaj ga,
Vidim svaki njegov dio,
Ništa u njegovom srcu me ne može povrijediti.
Ne treba mi ljubav
Koja je korist od nje?
Dijamanti mi nikad ne lažu,
Jer kad ljubav prođe,
Oni i dalje sjaje...
Dijamanti su vječni, vječni, vječni
Vječno i zauvijek.

Vezane vijesti

'Kokice su hranjive i zdrave'

'Kokice su hranjive i zdrave'

Znanstvena studija sa Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji je dokazala kako su kokice hranjivije od voća i povrća, piše Gizmodo.com Nemojte se bojati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika