Objavljeno u Nacionalu br. 589, 2007-02-27

Autor: Dean Sinovčić

OSUĐEN NOVINAR TJEDNIKA GLOBUS

Kuljišu 6 mjeseci uvjetno

DENIS KULJIŠ manipulirao je glasovima članova Nadzornog odbora Jadran filma kako bi smijenio dvojicu članova upraveDENIS KULJIŠ manipulirao je glasovima članova Nadzornog odbora Jadran filma kako bi smijenio dvojicu članova upraveDenis Kuljiš, novinar Globusa, lani je početkom prosinca osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno jednu godinu, zbog malverzacije koju je napravio sredinom svibnja 2004. kao član Nadzornog odbora Jadran filma. On je tada smijenio članove uprave Damira Vujinovića i Željka Senečića te instalirao svoje prijatelje Igora Krpana i Damira Rihtarića na mjesto predsjednika i člana uprave. Kako je Kuljiš u tome uspio?

Na sjednici NO-a kojoj su prisustvovali samo on i Lidija Matasić, dok ostalih članova, Zvonimira Berkovića, Branka Ivande i Damira Gabelice, nije bilo, Kuljišu je trebao glas još jednog člana NO-a da bi proveo smjenu dvojice člana uprave. On ga nije imao jer Ivanda i Gabelica nisu znali za sjednicu, a kako je Zvonimir Berković bio u bolnici, Kuljiš je na sjednici izjavio da ima Berkovića na izravnoj telefonskoj vezi te kako se Berković slaže s odlukom o smjeni. Berković je na sudu potvrdio da Kuljiš nije kontaktirao s njim. Na temelju te laži Kuljiš je potpisao zapisnik o smjeni dotadašnjih članova uprave. Na suđenju je priznao da je pogriješio, tvrdio je “da mu je žao što je to učinio”. S druge strane, odvjetnik Jadran filma je tijekom suđenja naveo, a kako kaže sudac “dijelom i dokazao”, da je Kuljiševa namjera, dok je bio predsjednik NO-a, bila rasprodaja imovine Jadran filma i materijalna dobit jer je prodao trećinu zemljišta u vlasništvu Jadran filma tijekom godinu dana kada su u upravi bili Rihtarić i Krpan. Cilj je bio, tvrdio je odvjetnik Jadran filma, na zemlji Jadran filma izgraditi šoping-centar.

Krpan i Rihtarić bili su, na temelju Kuljiševe malverzacije, predsjednik i član uprave do 2. svibnja 2005., kada su dali ostavke. Vinko Grubišić, sadašnji predsjednik uprave Jadran filma, još je u srpnju 2004. prijavio Uskoku događaje u Jadran filmu a mali dioničari podnijeli su protiv njih optužne prijedloge zbog financijskih malverzacija koje su napravili posljednjih radnih dana u Jadran filmu. Kako saznajemo, to je prvi u nizu optužnih prijedloga protiv njih dvojice i Kuljiša koje će Jadran film podići te je pitanje kako će Kuljiševi poslodavci EPH i WAZ reagirati na činjenicu da je njihov novinar, koji se često predstavlja kao moralna vertikala, pravomoćno osuđen zbog prevare.

Vezane vijesti

Ella Dvornik: Denis je teško podnio prekid

Ella Dvornik: Denis je teško podnio prekid

Ella Dvornik, 19-godišnja kći pokojnog glazbenika Dina Dvornika, svojim ponašanjem i izgledom često začuđuje. Jedna od stvari koja je mnoge… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika