27.02.2007. / 09:16

Autor: Nina Tomljanović

ZDRAVSTVO

Riječki liječnik optužen za primanje mita

Postoji sumnja da je osumnjičeni liječnik u studenom 2005. godine, u prostorijama Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka, u razgovoru vezanom za prijem jednog pacijenta na daljnje bolničko liječenje, zatražio od navedenog pacijenta i njegove supruge 7.000 kuna

Sajonara Čulina, zamjenica ravnatelja USKOK-a u Rijeci podnijela je istražni zahtjev protiv 49-godišnjeg liječnika zbog sumnje da je primao mito. Taj podatak je objavljen na web stranici Državnog odvjetništva.

Postoji sumnja da je osumnjičeni liječnik u studenom 2005. godine, u prostorijama Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka, u razgovoru vezanom za prijem jednog pacijenta na daljnje bolničko liječenje, zatražio od navedenog pacijenta i njegove supruge 7.000 kuna kako bi ga primio u odjel i daljnje liječenje, stoji u priopćenju.

Supruga pacijenta je osumnjičenom liječniku predala bijelu omotnicu sa 150 eura te mu rekla pritom da je to jedan manji iznos, a da će se za ostalo snaći. Liječnik je omotnicu s novcem zadržao, nakon čega je 1. prosinca 2005. primio pacijenta na navedeni odjel.

U posljednjih šest mjeseci ovo je drugi slučaj da je jedan liječnik riječkog KBC-a osumnjičen za primanje mita.

Sredinom kolovoza prošle godine policija je uhitila uglednog kirurga i šefa riječke kardiokirurgije Ognjena Šimića, nakon što mu je Ljerka Krajnović u koordiniranoj akciji USKOK-a i policije predala 5000 eura u službenim prostorijama KBC-a.

Šimić je tada uhićen te je u pritvoru proveo više od tri mjeseca. Zbog zdravstvenog je stanja izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci krajem studenoga prošle godine ukinulo je ranije rješenje o pritvaranju, te se on sada brani sa slobode.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika