27.02.2007. / 09:37

Autor: Ana Kirin

HRT

Raspisan natječaj za novog ravnatelja HRT-a

U ponedjeljak 26. veljače u Narodnim je novinama objavljen javni natječaj za novog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, budući da je Programsko vijeće u petak razriješilo dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića koji kao veleposlanik odlazi u Francusku. Natječaj će biti otvoren otvoren dva tjedna a na njega se mogu se javiti hrvatski državljani s visokom stručnom spremom, s najmanje pet godina radnog iskustva, znanjem svjetskog jezika te organizacijskim i upravljačkim sposobnostima.

Kandidati za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a u prijavi trebaju priložiti životopis, domovnicu i potvrdu o prebivalištu, diplomu, presliku radne knjižice, diplomu filozofskog fakulteta - studij jezika ili odgovarajuću svjedodžbu škole stranih jezika, pisanu izjavu da nije državni i stranački dužnosnik i da nema kazneni imunitet te potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Uz to kandidat treba priložiti i program rada i razvoja HRT-a za mandatno razdoblje, s razradbom po godinama, s poslovnom i razvojnom koncepcijom HRT-a.

Na sjednici Programskog vijeća u petak najavljeno je da će ponude biti otvorene 19. ožujka, 26. ožujka će Vijeće primiti na razgovor kandidate koji ispunjavaju uvjete, a novi ravnatelj bi trebao biti izabran između 26. i 28. ožujka.

Nacional je u svom novom broju objavio članak o borbi Marije Nemčić i Vanje Sutlića za to mjesto na HRT-u.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika