27.02.2007. / 13:08

Autor: Ana Kirin

AFGANISTAN

Talibani napali američku bazu nakon dolaska Dicka Cheneyja

U napadu bombaša samoubojice u američkoj vojnoj bazi u Bagramu u Afganistanu kamo je u nenajavljen posjet stigao američki potpredsjednik Dick Cheney i tamo prenoćio, poginulo je najmanje desetero ljudi. Uzroci eksplozije za sada nisu poznati.

Glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da je u eksploziji poginulo više od 15 osoba. Nije mogao precizno reći koliko je među poginulima bilo stranaca, a koliko afganistanskih državljana. Drugi izvori navode da je u eksploziji poginulo možda i 18 osoba, među kojima najmanje jedan američki vojnik.

Odgovornost za napad preuzeli su Talibani. Qari Mohammad Yousef Ahmadi, glasnogovornik talibanskih snaga rekao je kako su za tu eksploziju odgovorne njegove snage. On je ustvrdio da je ubijeno više više od dvadeset osoba, a još tridesetero ranjeno, i da se većinom radi o američkim vojnicima. Prema Ahmadijevim riječima, napad je izveo Afganistanac Abdul Rahim iz pokrajine Logara.

Dick Cheney je noć u američkoj bazi proveo jer je zbog lošeg vremena planirani susret s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem odgođen za utorak.
Američki dužnosnici objavili su kako Cheney nije ozlijeđen u eksploziji u zračnoj bazi Bagramu, te da je već stigao u glavni grad na razgovore s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika