27.02.2007. / 14:54

Autor: Stjepan Marković

CRNA GORA

Krivokapić: Crna Gora neće platiti reparacije

Krivokapić je podsjetio na inicijativu predsjednika Stjepana Mesića iz 2005. kada je potpisan memorandum o suglasnosti dvije Vlade. Tvrdi da postignuti dogovor predviđa isplatu simbolične naknade, a ne isplatu objektivno počinjene materijale štete nastale za dubrovačkom području

Ranko Krivokapić, predsjednik crnogorskog parlamenta, izjavio je da Crna Gora neće platiti ratnu odštetu već da je tu riječ o političkoj i moralnoj naknadi dogovorenoj između dvije zemlje. "Po standardima međunarodnog prava Crna Gora nije bila 'decision maker', postoji moralna i politička odgovornost, ona je u sferi drugog dokazivanja a ne u sferi sudskog dokazivanja, niti sferi materijalne odgovornosti" izjavio je Krivokapić na crnogorskoj televiziji.

Krivokapić je rekao da je Crna Gora pokazala dobru volju, te da je do sada isplatila 357.000 eura odštete za opljačkani stočni fond u Konavlima. Crnogorci se nadaju da bi se ovakvim modelom izbjegle tužbe, ali i zatvorila tamna strana crnogorske prošlosti. Krivokapić također izjavio da izjave nekih crnogorskih političara koji pozivaju na isplatu ratne odštete nespretnima koje bi građani Crne Gore mogli isplaćivati još desetljećima.

Podsjetio je na inicijativu predsjednika Stjepana Mesića iz 2005. kada je potpisan memorandum o suglasnosti dvije Vlade. Tvrdi da postignuti dogovor predviđa isplatu simbolične naknade, a ne isplatu objektivno počinjene materijale štete nastale za dubrovačkom području.

Vezane vijesti

SAD će isplatiti milijardu dolara američkim indijancima

SAD će isplatiti milijardu dolara američkim indijancima

SAD je pristao isplatiti više od milijardu dolara plemenima američkih indijanaca, njih 41, u okviru parnice o korištenju njihove zemlje i dobara,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika