28.02.2007. / 13:50

Autor: Stjepan Marković

PAKISTAN

Obezglavljen Afganistanac optužen da je američki špijun

Naoružani Pakistanci odrezali su glavu Afganistancu kojeg su optužili za špijuniranje u korist američke vojske koja se bori protiv Talibana. Tijelo Akhtara Usmania su pronašli u utorak 27. veljače navečer pokraj ceste u pakistanskoj pokrajini južnom Waziristanu.

Tijelo je bilo stavljeno u vreću dok je glava bila pored vreće. Kraj tijela su pronašli poruku u kojoj su ubojice optužili Usmanija za špijuniranje u korist SAD-a. Uamani je snimio nekoliko kaseta u kojima kritizira Talibane.

U sjevernom i južnom Waziristanu je ubijeno dosta ljudi koje se sumnjičilo da surađuju s pakistanskim vlastima ili da su američki špijuni.

Nakon što su američke snage napale Talibane u Afganistanu dio ih se prebacio u autonomna područja u Pakistanu. Pakistanske vlasti su pokušale u nekoliko navrata vojnom silom slomiti ta plemena, no na kraju su s njima sklopili primirje.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika