28.02.2007. / 17:02

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

HRT povisuje pretplatu sa 66 na 69 kuna

Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji propisuje da se visinu pristojbe računa kao 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih u prošloj godini, prema podacima Državnog zavoda za statistiku

Na današnjoj sjednici, ravnateljstvo Hrvatske radio televizije (HRT) donijelo je odluku o povišenju RTV pristojbe s dosadašnjih 66 na 69 kuna.

Ta nova cijena RTV pristojbe primjenjivat će se od 1. ožujka, a visina pristojbe svake se godine krajem veljače automatski usklađuje usklađuje s prosječnom plaćom zaposlenih u Hrvatskoj u prošloj godini, obrazložio je glasnogovornik HRT-a Janos Romer.
Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji propisuje da se visinu pristojbe računa kao 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih u prošloj godini, prema podacima Državnog zavoda za statistiku.
No unatoč pretplati HRT polako ali sigurno počinje nalikovati na svoje komercijalne suparnike. Konkurentske TV kuće građane doduše bombardiraju reklamama, ali barem ne traže pretplatu.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika