01.03.2007. / 10:16

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Crkva planira izgraditi 2000 stanova za iznajmljivanje

Crkva bi se ovim projektima htjela uključiti u rješavanje socijalnih i društvenih problema u Hrvatskoj

Zagrebačka nadbiskupija namjerava ustupiti oduzeto zemljište na Žitnjaku za izgradnju socijalnih stanova, umirovljeničkog doma i doma za studente, javlja Jutarnji list. Oko 2000 stanova graditi će se u suradnji s gradom Zagrebom, crkva bi prepustila Gradu svoje zemljište nedaleko od postrojenja Ina-Okia, a Grad bi na tom zemljištu gradio stanove koje bi se kasnije davao u najam socijalno najugroženijim obiteljima.

Još nije poznato koji bi bili uvjeti za dobivanje tih stanova, no pretpostavlja se da će najamnina biti vrlo niska, te da se nad stanovima ne će moći steći vlasništvo. Projekt se neće moći realizirati sve dok se ne završi sudski proces povrata zemljišta Kaptolu, za koji se nadaju da bi mogao biti ubrzan zbog ovog projekta.

Crkva bi se ovim projektima htjela uključiti u rješavanje socijalnih i društvenih problema u Hrvatskoj. Gospićko-senjska nadbiskupija je predložila da se na Travici izgradi starački dom.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika