01.03.2007. / 10:39

Autor: Nina Tomljanović

ITALIJA

Romano Prodi dobio povjerenje Senata

Predsjednik Republike Giorgio Napolitano vratio je pred parlement Prodijevu vladu, jer su tijekom konzultacija stranke lijevog centra rekle da imaju dovoljan broj glasova za dobivanje povjerenja

Sa 163 glasa talijanska vlada lijevog centra predsjednika Romana Prodija dobila je povjerenje Senata. Protiv je glčasovalo 157 članova, a dovoljno je bilo 160 glasova.
Predsjednik Republike Giorgio Napolitano vratio je pred parlement Prodijevu vladu, jer su tijekom konzultacija stranke lijevog centra rekle da imaju dovoljan broj glasova za dobivanje povjerenja.
Čelnik oporbene koalicije desnog centra Silvio Berlusconi prognozira da vlada neće dugo trajati.

Vlada lijevog centra pala je 21. veljače u Senatu na pitanju vanjske politike, posebno glede nastavka mirovne vojne misije u Afganistanu i dopuštanja proširenje američke baze u Vicenzi. Tada je Prodi podnio ostavku. Poslije dva dana konzultacija Napolitano je ostavku odbio i Prodija vratio na novi ispit u parlament.

Vezane vijesti

Senat i Kongres odgodili odlučivanje o antipiratskom zakonu

Senat i Kongres odgodili odlučivanje o antipiratskom zakonu

Nakon što je hakerska grupa Anonymous napala nekoliko američkih web stranica pravosudnih organa, a Google pokrenuo peticiju protiv predloženih SOPA i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika