05.06.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

SVIJET

RUSIJA: U TERORISTIČKOM NAPADU NA VOJNI AUTOBUS 15 MRTVIH

RUSIJA: U TERORISTIČKOM NAPADU NA VOJNI AUTOBUS 15 MRTVIH
Žena samoubojica bombom je raznijela autobus koji je prevozio Ruske vojne pilote u južnoj pokrajini koja graniči s Čečenijom. Napad se dogodio u četvrtak te je u autobusu poginulo najmanje 15 osoba, dok ih je 12 ozlijeđeno, javili su iz ruskog ministarstva obrane. Glasnogovornik ministarstva rekao je da su u autobusu bili piloti i civili koji rade u vojnom zrakoplovstvu, te da je autobus napadnut kada je usporio pri prelasku željezničke pruge. U tom trenutku jedna žena je prišla autobusu i aktivirala eksplozivnu napravu na sebi, rekao je glasnogovornik.
Odgovornost za napad u ruskom su ministarstvu obrane pripisali Čečenskim separatistima. Ovo je njihov treći napad u posljednja tri tjedna. Ako se prisjetimo prvi se dogodio 12. svibnja kada je žena aktivirala bombu u kamionu ispred vladine zgrade, usmrtivši 59 ljudi. Drugi napad dogodio se samo dva dana kasnije kada je opet žena aktivirala bombu privezanu za sebe na muslimanskom vjerskom festivalu, gdje je stradalo najmanje 16 osoba.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika