02.03.2007. / 12:08

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Maček demantirao navode da Hrvatska povlači tužbu protiv Srbije

Na to je reagirao glasnogovornik Vlade RH Ratko Maček odbacivši tvrdnje Radoslava Stojanovića, voditelja pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, o tome da se dogovara o povlačenju hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije.

Blizu smo realizacije dogovora o odustajanju Hrvatske od tužbe za genocid protiv Srbije - izjavio je danas za Jutarnji list Radoslav Stojanović, voditelj pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. Stojanović još tvrdi da predstavnici Hrvatske i Srbije razgovaraju o tome već više od godinu dana.

Na to je reagirao glasnogovornik Vlade RH Ratko Maček odbacivši tvrdnje Radoslava Stojanovića, voditelja pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, o tome da se dogovara o povlačenju hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije. "To je potpuna neistina da je sa srbijanskom stranom u bilo kojem kontekstu razgovarano i pregovarano o hrvatskoj tužbi protiv Srbije, a još manje o njezinom povlačenju. Takvih kontakata ili pregovora nije bilo niti na jednoj razini", rekao je Maček za Jutarnji list.

O odustajanju Hrvatske od tužbe razgovaramo već više od godinu dana na različitim razinama. To sam predlagao ne samo Hrvatskoj, nego i BiH, ali BiH nije prihvatila taj prijedlog - rekao je Stojanović i potvrdio da je i ovih dana razgovarao o toj temi sa službenim predstavnikom hrvatske vlasti. - Da, razgovarao sam, ali ne mogu reći s kim, osim da je to bio razgovor dvije službene osobe - rekao nam je Stojanović.

U hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova tvrde da nijedan službeni predstavnik tog ministarstva nije razgovarao sa srpskom stranom o toj temi.

Vezane vijesti

Mala zemlja na Balkanu radi velike probleme

Mala zemlja na Balkanu radi velike probleme

"Nedugo nakon stupanja na dužnost novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić našao se na meti kritika zbog spornih izjava o ratu u BiH. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika