02.03.2007. / 12:34

Autor: Ana Kirin

OESS

Hrvatska primjer suradnje s OESS-om

Glavni tajnik OESS-a Marco Perrin de Berichambaut rekao je da je ponosan što je u Hrvatskoj u trenutku kada ona pokazuje vodstvo u regiji

Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u petak 2. ožujka u Banskim dvorima s glavnim tajnikom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Marcom Perrinom de Brichambautom. Njih su dvojica ocijenili da Hrvatska izvrsno surađuje s OESS-om i s njezinom misijom u Hrvatskoj.

Nakon sastanka s Brichambautom premijer Sanader je izjavio kako smatra da su Hrvatska i OESS zemljama u našem istočnom susjedstvu pokazali dobar primjer suradnje. De Brichambaut je pak istaknuo kako je Hrvatska aktivna članica OESS-a i kako je na mnogo područja suradnje između Hrvatske i drugih zemalja OESS-a ostvaren napredak.

Sanader je glavnom tajniku OESS-a ponudio da se Hrvatska još aktivnije uključi u rad organizacije jer ima iskustvo, rat iza sebe, gradnju odnosa sa susjedima i želju za rješavanjem iz rata zaostalih otvorenih pitanja kao što je povratak izbjeglica, te reformu pravosuđa.

Premijer je izjavio da je s glavnim tajnikom OESS-a razgovarao i o svim aktualnim pitanjima rada misije OESS-a u Hrvatskoj, te da mu je u ime hrvatske Vlade zahvalio za rad misije i sva ona zajednička postignuća otkako je misija došla u Hrvatsku sredinom 90-ih godina. Još je izjavio da je prihvatio poziv da se u lipnju obrati Vijeću OESS-a u Beču.

Marco Perrin de Berichambaut je rekao da je ponosan što je u Hrvatskoj u trenutku kada ona pokazuje vodstvo u regiji. Pohvalio je premijera i Vladu za organizaciju sastanka šefova diplomacija zemalja članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), koji se također u petak održava u Zagrebu.

Vezane vijesti

'Alarmantna praksa HRT-ovog drakonskog ušutkivanja novinara'

'Alarmantna praksa HRT-ovog drakonskog ušutkivanja novinara'

Predstavnica OESS-a za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je danas da je vrlo zabrinuta zbog toga što HRT, kao javni servis, želi otpustiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika