05.03.2007. / 11:14

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Srbija neće pristati na izvansudsku nagodbu sa Hrvatskom

Stojanović je umjesto toga predložio da se pokrenu pregovori o nacionalnom pomirenju kao što je to iznio srpski predsjednik Boris Tadić

Srbija neće pristati na izvan sudsku nagodbu s Hrvatskom ukoliko Hrvatska bude zahtijevala isplatu naknade za štetu izjavio je Radoslav Stojanović, šef pravnog tima u postupku po tužbi Bosne i Hercegovine pred tim sudom. Srbija će radije nastviti s postupkom pred sudom u Haagu nego prihvatiti isplaćivanje odštete postignute izvansudskom nagodbom.

"Razgovarao sam s hrvatskim pravnim zastupnikom Ivanom Šimonovićem u Den Haagu nakon donošenja presude u sporu s BiH. Pošto je, kaže, Zagreb sve bliži donošenju odluke o povlačenju tužbe, trebali bi krenuti u izvansudsku nagodbu. Odgovorio sam da to ne može biti platforma za pregovore, jer mi ne prihvaćamo nikakvu nagodbu. Ona bi podrazumijevala pogađanje o visini štete koju bi trebali platiti, a o tome uopće ne želimo pregovarati. Ako Zagreb na tome bude inzistirao, onda ćemo ići na sud", kazao je Stojanović u intervjuu beogradskoj "Politici" od nedjelje.

Stojanović je umjesto toga predložio da se pokrenu pregovori o nacionalnom pomirenju kao što je to iznio srpski predsjednik Boris Tadić.

"Zna se kakve su te procedure, a u okviru njih treba biti ustanovljeno tko kome treba isplatiti odštetu. Trebamo ići na proces pomirenja, a onda ćemo doći i na pitanja povratka izbjeglica, vraćanja oduzete imovine, plaćanja uništene imovine iz zajedničkog fonda...", kaže Stojanović, koji ocjenjuje da je "hrvatska tužba dobro pravnički napisana, za razliku od bosanske, koja je puna netočnih podataka i laži, a sudska pravda se zasniva na utvrđivanju istine".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika