05.03.2007. / 14:04

Autor: Martina Zeković

INTERNET

Prosvjedi protiv ureda talijanskog ministra na Second Lifeu

Talijani, kojih u virtualnom svijetu Second Lifea ima oko 60 tisuća, vikendima se sreću na tropskom otoku koji je vlasništvo Antonija Di Pietra, talijanskog ministra prometa, kako bi protestirali protiv ministrovog plana da tamo podigne svoj ured. Di Pietro je na otoku zabio svoju zastavu, te napisao na blogu da želi promovirati "političku, socijalnu i ekonomsku" diskusiju o Second Lifeu. "Nije u redu da od ovoga radimo kopiju stvarnog života, tamo ima već dosta politike", izjavila je žena-avatar za novinaru talijanskog lista La Stampa, koji se pridružio grupi prosvjednika na virtualnom tropskom otoku.

Naime, avatari su 26. veljače vandalizirali virtualnu kampanju ureda američkog predsjedničkog kandidata Johna Edwardsa, a nakon što su u siječnju protestirali protiv rasizma i zauzimali virtualni ured francuskog desničara Jean Marie le Pena, na njih su ispaljeni meci.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika