05.03.2007. / 18:50

Autor: Ana Kirin

BUGARSKA

Policija provjerava identitet Hrvata uhićenog s 27 kilograma heroina

Nakon što je u nedjelju 4. ožujka u Bugarskoj objavljeno da su bugarski carinici zaplijenili 27 kilograma heroina vrijednog 1.68 milijuna dolara ili 9.25 milijuna kuna u automobilu koji je iz Turske putovao prema Hrvatskoj, a kojeg je vozio 57-godišnji Hrvat, hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak je izvijestilo da u suradnji s bugarskom policijom još uvijek provjerava identitet uhićenog.

Muškarac uhvaćen u Bugarskoj s 51 paketićem heroina kod sebe je imao hrvatske dokumente na ime osobe s prebivalištem u Lasinji u Karlovačkoj županiji. U MUP-u nisu željeli otkriti cijelo ime i prezime uhićenog, čiji su inicijali M.S., jer se još uvijek provjerava je li uhićenik zaista ta osoba ili su dokumenti kojima se koristio ukradeni.

Budući da se nalazi na raskrižju putova između Azije i Europe, Bugarska često služi kao ulaz krijumčarima droge u zapadnu Europu. Postavši članicom Europske unije i jednom od njenih graničnih zemalja, Bugarska je nedavno postrožila granične kontrole i najavila oštriju borbu protiv organiziranog kriminala.

Vezane vijesti

Umro s heroinom u želucu na aerodromu u Moskvi

Umro s heroinom u želucu na aerodromu u Moskvi

Jedan je Uzbekistanac umro u zračnoj luci Moskva-Domodedovo s ukupno više od 600 grama heroina u želucu, objavila je u petak novinska agencija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika