05.03.2007. / 19:02

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ BREZOVICA

Potvrđena presuda pedofilu iz Caritasova doma u Brezovici

Odlukom Vrhovnog suda u ponedjeljak 5. ožujka potvrđena je prvostupanjska presuda bivšem domaru Caritasovog Doma za djecu u Brezovici Mariju Barloviću kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog višestrukog silovanja 13-godišnjeg mentalno retardiranog štićenika doma.

U žalbi na presudu zagrebačkog Županijskog suda iz svibnja prošle godine Barlovićeva obrana tražila je njeno pobijanje zbog povrede Zakona o kaznenom postupku te pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, dok je tužiteljstvo tražilo veću kaznu.

52-godišnji Barlović proglašen je krivim jer je kao domar Caritasova Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Blaženi Alojzije Stepinac" u više navrata, od kraja 1998. do sredine siječnja 1999. godine, silovao tada 13-godišnjeg mentalno retardiranog dječaka. Taj je zločin u optužnici kvalificiran kao nasilni spolni odnošaj s nemoćnim djetetom na osobito ponižavajući način.

Vezane vijesti

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Dan antifašističke borbe Hrvatske, 22. lipnja, danas se obilježava središnjom svečanosti u Brezovici, nedaleko Siska, na kojoj su nazočni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika