06.06.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

TERORIZAM

UHIĆEN MAROKANAC OSUMNJIČEN ZA NAPAD NA SAD 11. RUJNA 2001

UHIĆEN MAROKANAC OSUMNJIČEN ZA NAPAD NA SAD 11. RUJNA 2001

Marokanac koji je bio na popisu ljudi traženih zbog povezanosti s terorističkim napadom 11. rujna na američki WTC, uhićen je u Francuskoj, javili su u četvrtak pariški sudski organi. Karim Mehdi uhićen je u nedjelju. U četvrtak je počela službena istraga o umiješanosti ovog 34-godišnjaka u terorističke napade na SAD. Sumnja se da je Mehdi povezan s al Qaedinim ogrankom u Hamburgu odakle je planiran cjelokupni napad 11. rujna 2001. godine. U tom je ogranku bio i Mohamed Atta, jedan od pilota koji su se zrakoplovom zabili u WTC. Medhi je uhićen na pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle, gdje je doputovao iz Njemačke i čekao let za La Reunion, otok u Indijskom oceanu pod francuskom upravom.
U veljači ove godine njemačke su vlasti osudile Marokanca, Mounir El Motassadeqa, na 15 godina zatvora zbog pomaganja u otmici zrakoplova te odgovornosti za smrt 3.066 ljudi. Prošlog mjeseca još je jedan Marokanac, Abdelghani Mzoudi, optužen u njemačkoj za sudjelovanje u napadu na SAD. S druge strane Atlantika, američko sudstvo bavi se slučajem Zacarias Moussaouija. Radi se o m francuskom državljaninu marokanskog porijekla, također osumnjičenim za napad na Ameriku.
U napadu 11. rujna 2001. godine dva su se zrakoplova zabila i srušila WTC u New Yorku, treći se zabio u Pentagon u Washingtonu, dok se četvrti zrakoplov srušio u Pennsylvaniji.

Vezane vijesti

Smrt Bin Ladena ne znači kraj, nego dolazak nove generacije terorista

Smrt Bin Ladena ne znači kraj, nego dolazak nove generacije terorista

Njemački mediji se i dalje bavi smrću Osame bin Ladena, njegovim nasljednicima i sljedećoj generaciji fanatičnih islamista na čelu Al Qaede. „Welt"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika