07.03.2007. / 08:45

Autor: Ivo Pukanić

EKSKLUZIVNO

Trijumf Mercedesa u Genevi

U Hrvatskoj bi se ove godine na velika vrata morala pojaviti i Toyota sa svojim luksuznim segmentom Lexusom

Mercedec C350Mercedec C350Ovaj sajam automobila u Genevi mogao je biti i neodržan da nije bilo prezentacije nove Mercedesove C klase. Taj 'najmanji' među velikim Mercedesima bit će sigurno ogromni uspjeh za njemačkog automobilskog diva, mjerljiv s onim kada je prije dvadesetak godina promovirao prethodnicu ovog modela - nikad zaboravljenu 190-ticu. Nova C klasa je apsolutno auto u koji se zaljubljujete na prvi pogled. Kompaktan, čvrst, snažan i lijep! Koja će mu žena odoljeti, a i mnogim muškarcima će zadrhtati srce kada vide taj zaista lijep auto. Nakon dugo vremena, Mercedes Benz je napravio auto za normalne ljude (one koji ne voze S klasu ili Maybacha) kome je početna cijena za model 220 diesel oko 37 000 eura. Kako saznajemo Euroline, Mercedesov zastupnik za Hrvatsku, ima u planu od travnja, kada počinje prodaja, pa do kraja godine prodati 300 komada! Vidjevši auto uživo, nimalo ne sumnjamo u tu prognozu.

Audi A5Audi A5Audi A5, coupe koji je nastao na platformi 'klasičnog' A4 modela je sigurno kvalitetan auto, kao i svi Audi modeli, no ne djeluje nimalo uzbuđujuće. Imat će sigurno svoje kupce, no da sam posebno njime oduševljen, to sigurno nisam. I dalje je Audijev najljepši auto, prošle godine lansiran, moćni 'buco' Q7. S njim uz bok može stati novi sportski R8 koji će ipak voziti mlađi ljudi kojima mama i tata imaju 110 000 eura da izdvoje za radost svome dragome sinu.

Subaru LegacySubaru LegacyIako je Subaru i do sada imao možda najbolji pogon na sva četiri kotača, njegovi modeli bili su tipično japansko ružni. Novi Legacy sedan je jedan od ljepših i kompaktnijih auta u Genevi i mogao bi mnogima pomrsiti račune. To je auto kojeg bi svaki poznavatelj dobrih kola jako rado vozio. A k tome prihvatljiv je i svojom cijenom.

Lexus LS600hLexus LS600hU Hrvatskoj bi se ove godine na velika vrata morala pojaviti i Toyota sa svojim luksuznim segmentom Lexusom. U Genevi među malo auta koji su me oduševili bio je Lexus hybride LS600hL. Izvrstan dizajn, još bolja kvaliteta i nevjerojatno dobar koncept kombinacije benzinskog i elektromotora. Potrošnja mu je oko 7 litara, a juri poput zmaja. Uz Legacy i Q7 to je treći auto kojeg bih htio voziti.

Četvrti je Mercedes S320L CDI 4 MATIC. To su 'kola', kako bi rekao moj prijatelj Bagi. Po mnogim testovima najbolji pogon na sva četiri kotača u najvišoj klasi i još k tome produžena verzija. Marko Gnjidić iz Eurolinea, koga sam sreo ovdje u Genevi, kaže mi da košta u Hrvatskoj s PDV-om 109 000 eura.

Ivo Pukanić, njemačka 'Playmate of the century' i BentleyIvo Pukanić, njemačka 'Playmate of the century' i BentleyNa kraju riječ - dvije od hostesama. Osim kod talijana na štandovima Fiata, Alfe i Maseratija, gdje sam susreo Agima iz hrvatske podružnice Fiata, koji se vrzmao oko najboljih komada, na ostalim štandovima nije se znalo - što je gore - auti ili hostese. Unatoč svemu, lijepo je malo otići u Genevu i vidjeti kako ni u Zagrebu nije loše. Naročito ako vam pizza u Genevi košta tri puta više nego u Zagrebu, a o ostalim delicijama da se niti ne priča. Foto:Igor Šoban


Ostale slike pogledajte u fotogaleriji.

Fotogalerija

  • Audi A5
  • Ivo Pukanić, njemačka 'Playmate of the century' i Bentley
  • Subaru Legacy
  • Mercedec C350
  • Lexus LS600h

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika