07.03.2007. / 12:06

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Šimunović: Tužba Srbije je samo pokušaj zauzimanja boljih pozicija pred sudom

Đerić je rekao da će Srbija prvo pokušati osporiti nadležnost suda u Haagu za tužbu, a ako joj to ne uspije otvara se mogućnost protutužbe protiv Hrvatske

Ivan Šimunović, predstavnik Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu (ICJ) u procesu protiv Srbije, izjavio je da najava srpske protutužbe za genocid služi samo za jačanje pozicije u sporu, donosi Indeks.hr. "Srbija je samostalna i suverena država i zato može podnositi bilo kakve tužbe. Druga je stvar osnovanost tužbi", rekao je Šimonović i dodao "smatram da to nije ništa više nego srpski pokušaj za hvatanje boljih pozicija i jačanje njihove strane u pregovorima oko tužbe."

U utorak 6. ožujka Vladimir Đerić, član srpskog tima u tužbi BiH, rekao je na TV B92 da Srbija razmišlja o tužbi protiv Hrvatske za genocid. Đerić je rekao da bi se ukoliko tako odlući vlada Srbije pred ICJ pokrenuo proces zbog protjerivanja Srba iz Hrvatske i dodao da su velike šanse da Srbija dobije taj spor. On je "podsjetio da se u presudi po tužbi BiH, Međunarodni sud oslanjao na presude Haaškog tribunala, a da pred tim sudom nijedan pojedinac nije ni optužen za genocid u Hrvatskoj".

Đerić je rekao da će Srbija prvo pokušati osporiti nadležnost suda u Haagu za tužbu, a ako joj to ne uspije otvara se mogućnost protutužbe protiv Hrvatske.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika