07.03.2007. / 16:10

Autor: Martina Zeković

ANKARA

U Turskoj zabranjen You Tube

Nakon što je zadnjih nekoliko tjedana na internetskom video-siteu You Tube bilo dosta objavljenih protuturskih snimaka, turskim korisnicima interneta onemogućen je pristup toj stranici. Protuturske sadržaje na You Tube su postavljali uglavnom Grci, pa je turski sud u utorak donio odluku o trenutnom blokiranju pristupa stranici. Turk Telekom objavio je da će poštovati svaku sudsku odluku.

Protuturske snimke su sadržavale uvrede na račun utemeljitelja moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka, te prikazivale grčke vojnike koji pjevaju pjesme o Turcima koje su poubijali, objavio je list Today's Zaman.

List Milliyet u srijedu javlja da je kampanja koju je pokrenuo dovela do toga da korisnici bombardiraju YouTube s 220 tisuća e-mailova koji traže skidanje tih snimaka s interneta.

Iran je također u prosincu 2006. blokirao pristup You Tubeu na pet dana jer su na stranici objavljene snimke Mujahedeena Khalqa i drugih iranskih opozicijskih grupa kao i iranske pop glazbe kojoj se vjerski režim posebno protivi. Iran je u listopadu 2006. proglašen jednom od 13 zemalja s najjačom internetskom cenzurom. Uz njega na listi se nalaze Bjelorusija, Kina, Kuba, Egipat, Sjeverna Koreja, Saudijska Arabija, Sirija, Tunis, Turkmenistan, Uzbekistan, Vijetnam i Myanmar.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika