06.06.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

ŠKOLSTVO

HUS: ZA POSKUPLJENJE ŠKOLARINE OD 60 POSTO NEMA OPRAVDANJA

HUS: ZA POSKUPLJENJE ŠKOLARINE OD 60 POSTO NEMA OPRAVDANJA

Hrvatska udruga sindikata (HUS) ustvrdila je u petak u svom priopćenju da je odluka ministra znanosti Gvozdena Flege o 60 postotnom povećanju školarine za redovne studente ‘’bezobrazluk bez presedana’’. Sindikat je naglasio kako se poskupljenje od 60 posto, u državi u kojoj prosječna plaća ne pokriva niti 60 posto mjesečnih životnih troškova a za najvišu bi školarinu trebalo izdvojiti tri prosječne ili devet najnižih plaća, ne može opravdati niti moralno niti ekonomski. Uzevši u obzir i rezultate posljednjeg popisa stanovništva, koji pokazuju da je Hrvatska u velikom deficitu s visoko obrazovanim građanima, HUS Fleginu odluku o poskupljenju smatra velikim doprinosom našem daljnjem zaostajanju u broju visoko obrazovanih ljudi za Europom, ali i stvaranju okruženja u kojem će samo bogatima biti dostupno školovanje.
HUS stoga smatra da bi o Fleginom daljnjem obnašanju dužnosti ministra znanosti trebali raspravljati Vlada i saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.

Vezane vijesti

Vlada poskupila struju i plin bez HERA-inog blagoslova?

Vlada poskupila struju i plin bez HERA-inog blagoslova?

Odluka o poskupljenju električne energije za 20 i plina za 22 posto koja je donesena na sjednici Vlade, prema svemu sudeći je nelegalna.Kako piše… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika