08.03.2007. / 15:47

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Jadranka Kosor tvrdi da je stan stekla zakonito

Sumnje da su maloljetni sinovi pokojnog pukovnika JNA izbačeni iz stana u Šeferovoj 4 neposredno prije njezina dolaska, Jadranka Kosor nazvala je gnjusnim insinuacijama i lažima koje se godinama plasiraju o njoj

Na prijemu u Vladi povodom Međunarodnog dana žena u četvrtak 8. ožujka potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je novinarima da su sve okolnosti oko njezina stana čiste i u okviru tada važećih zakona i propisa. Kazala je također da je angažirala odvjetnika koji će još jedanput pregledati cjelokupnu dokumentaciju u MORH-u. Bio je to komentar Jadranke Kosor na članak objavljen u "Večernjem listu" od četvrtka, a u kojm se tvrdi da je ona 1990. godine preselila iz Velike Gorice u jednosoban stan u Zagrebu, u Šeferovoj 10, a pet godina kasnije, na neobjašnjen način, u četverosobni stan od 90 kvadrata u Šeferovoj 4, iz kojeg su prethodno preseljeni maloljetni sinovi pokojnog pukovnika JNA. Kako se navodi u članku, MORH-ova komisija taj joj je četvorosobni stan za koji je zatražila otkup dodijelila 16. listopada 1995. godine, dva dana nakon što je ušla u HDZ i 13 dana prije nego što je izabrana u Sabor.

Jadranka Kosor to je objasnila tvrdnjom da je stanarsko pravo u Velikoj Gorici mijenjala za stanarsko pravo u vojnom stanu u Zagrebu, a da je kasnije podnijela zahtjev za zamjenu manjeg stana za veći jer je njezina majka, koja je bila prognanica, došla živjeti s njom i njezinim sinom. Nakon što je dobila odobrenje MORH-ova povjerenstva, Kosor je zamijenila stanove i stan otkupila prema propisima koji su vrijedili u to vrijeme. Naglasila je kako time nije učinila ništa protuzakonito.

Sumnje iz članka da su maloljetni sinovi pokojnog pukovnika JNA izbačeni iz tog stana neposredno prije njezina dolaska, Jadranka Kosor nazvala je gnjusnim insinuacijama i lažima koje se godinama plasiraju o njoj. Najavila je da će "potražiti način da se kao čovjek zaštiti" te ustvrdila da je njezina obitelj izvrgnuta "neviđenom pritisku".

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika