09.03.2007. / 15:23

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Mesić postao počasni građanin Crne Gore

Predsjednik Stjepan Mesić postao je počasni građanin Podgorice. Plaketu su mu u četvrtak 8. ožujka na svečanosti u Zagrebu uručili čelnici glavnog grada Crne Gore. Gradonačelnik Podgorice Miomir Moguša izjavio je kako je Mesić prepoznat u Crnoj Gori kao “mirotvorac i čovjek koji je okrenuo novu stranicu u povijesti ovih prostora”.

Predsjednik se zahvalio na priznaju i dodao da ono nije priznaje samo njemu osobno nego i izgradnji odnosa dviju država usprkos događajima iz nedavne prošlosti. Mesić je u četvrtak primio i “Kamen za mir” iz Hiroshime. Kamen je donijelo izaslanstvo agencije Kyodo News u ulozi tajništva “Udruge kamen za mir iz Hirošime”. RH je prva zemlja na prostorima bivše SFRJ koja je dobila “Kamen za mir”. «Kamen mira» potječe iz Hirošime koja je sravnjena sa zemljom u Drugom svjetskom ratu, do sada je dodijeljen u nešto manje od sto zemalja.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika