09.03.2007. / 18:43

Autor: Ana Kirin

KARLOVAC

Još uvijek bez istrage o Karlovačkoj pivovari

Istražni centar Županijskoga suda u Karlovcu zaključio je u petak 9. ožujka da se još nisu stekli procesni uvjeti za pokretanje istrage u slučaju Karlovačke pivovare. O žalbi Općinskog državnog odvjetništva protiv na nezadržavanje osumnjičenika, odlučivat će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u roku od četrdeset osam sati počevši od ponedjeljka, kada ističu žalbeni rokovi. Odvjetništvo je u četvrtak podnijelo istražni zahtjev protiv Karlovačke pivovare kao pravne osobe i pet osoba zbog sumnje u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Ponovno je predložilo i pritvor za osumnjičene zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Na predistražnom ročištu 7. ožujka ispitano je četvero od pet osumnjičenih, i to tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inženjer Slaven Siladić, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić i voditelj proizvodnje fermentacije Marinko Kovačević. Glavna tehnologinja Marija Tufeković nije privedena istražnoj sutkinji. Nije ispitan ni predstavnik pravne osobe jer Karlovačka pivovara d.d. još nije odredila svog predstavnika, što je inače dužna učiniti u roku od 8 dana.

Nakon što je 23. veljače iz Karlovačke pivovare ispuštena ispuštena velika količina ugljičnog dioksida u usjeku potoka Grabica bila je smanjena količina kisika u zraku, pa je zbog visoke koncentracije ugljičnog dioksida uginuo psa, a Zdravko Martinović, koji je uz potok šetao psa, najprije je izgubio svijest, a potom je došlo i do teškog oštećenja njegova organizma.

Zdravka Martinovića, koji je u komi i nalazi se u karlovačkoj bolnici, u petak je posjetio karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić. Zdravkovoj supruzi Desanki Martinović uručio je deset tisuća kuna pomoći za moguće izvanredne troškove.

Vezane vijesti

Akvizicija Femse pomogla Heinekenovim rezultatima u trećem tromjesečju

Akvizicija Femse pomogla Heinekenovim rezultatima u trećem tromjesečju

Nizozemska pivovara Heineken NV u srijedu je priopćila da su joj temeljni prihodi pali a dobit porasla u trećem tromjesečju zbog mješavine ušteda,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika