09.03.2007. / 18:56

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA - EU

Hrvatska bi mogla ući u EU i prije donošenja novog europskog Ustava

Na početku Vladine sjednice u petak 9. ožujka premijer Ivo Sanader rekao je kako postoje pravne mogućnosti da Hrvatska uđe u Europsku uniju čak i ako se članice EU do početka 2009. godine ne uspiju dogovoriti oko europskog Ustava. Premijer je naglasio kako s dvodnevnog posjeta Bruxellesu, gdje je razgovarao sa zastupnicima Europskog parlamenta, nosi dobre dojmove i punu potporu parlamentaraca ulasku Hrvatske u EU. Rekao je da su europski parlamentarci izrazili želju da se reforme završe do kraja 2008. ili početka 2009. godine, kako bi Hrvatska, kada zaključi pregovore, mogla 2009. ući u Uniju. "Ako dobro obavimo posao, postoje dobre pretpostavke da Hrvatska 2009. uđe u EU", istaknuo je Sanader.

Kazao je kako približavanje Hrvatske punopravnom članstvu u EU nije samo zasluga Vlade, već i Hrvatskog sabora, predsjednika Republike i svih silnica u društvu. "To je iskaz naše političke zrelosti. Unatoč političkoj utakmici i rivalitetu među strankama, postoji snažna volja svih političkih čimbenika da Hrvatska završi pregovore, da EU završi debate oko ustava i reformi i da nakon tih procesa uđemo u EU na dobrobit hrvatskih građana i hrvatskog gospodarstva", rekao je premijer. Prigovore o kašnjenju u procesu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU Sanader je odbacio i ustvrdio da "Hrvatska Vlada drži tempo".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika