22.03.2007. / 20:29

Autor: Nina Tomljanović

NAJAVA

6. REVIJA AMATERSKOG FILMA

Šesta Revija amaterskog filma - RAF, najveći festival neprofesijskog filma u ovom dijelu Europe, nije promijenila mjesto događanja. I ove godine festival će se održati u kinu Central, Petrinjska 4, od 25. - 31. ožujka, a na njemu će samo u glavnom programu biti prikazano više od 200 filmova iz šest zemalja.

Posebna ovogodišnja poslastica filmovi su Bore Lee-ja, dragog RAF-ovog gosta i prijatelja, a i ovaj će put osobno predstaviti svoje najnovije ostvarenje '‘Zlatne čaklje’'. Radi se o prvom crnogorskom filmu od osamostaljenja, snimljenom prije tri godine u režiji Zorana Bojovića, a završenom ove godine u produkciji podgoričke Artikulacije. Glazbu za jednoipolsatni kung-fu spektakl radili su MC Niggor, MC Marko i Rambo Amadeus. Čast nam je prikazati i prvi amaterski film Orsona Wellesa '‘The Hearts of Age'’ iz 1934. godine, koji u Hrvatskoj još nije javno prikazivan. Valja naglasiti da je ubrzo nakon ovoga Welles snimio ‘'Građanina Kanea'’, po mnogima najbolji igrani film svih vremena. U posebnim programima bit će prikazano još stotinjak filmova iz Poljske, Austrije, SAD-a, Srbije i Hrvatske. U suradnji s BUG-om i tvrtkom DISCOVERY film i video bit će objavljeno 4-satno DVD izdanje '‘Best of the best, RAF 2002. – 2006.’' na kojemu se nalazi 27 najboljih filmova iz šest zemalja. DVD će se naći u redovnoj distribuciji, odmah nakon festivala.

U pretprogramu festivala, svake nedjelje od 19 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14 d, prikazuju se najbolje prihvaćeni filmovi prijašnjih Revija. U sljedeću nedjelju, 11. ožujka, očekuje vas izbor filmova iz 2004., a tjedan nakon i iz 2005. godine. RAF službeno počinje u nedjelju, 25.ožujka, izborom filmova iz 2006. godine. Popis možete pogledati na Internet stranicama www.revijaamaterskogfilma.hr.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika