12.03.2007. / 09:11

Autor: Stjepan Marković

SDP

Jurčić potvrdio da je spreman preuzeti premijersko mjesto

Ljubo Jurčić je potvrdio u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 da bi mogao preuzeti premijersku dužnost. 'Ne bježim od premijerske pozicije, ako je to uvjet za provođenje gospodarske strategije', rekao je Jurčić. Prema njegovim riječima SDP će u rujnu, dva mjeseca prije nego što su najavljeni izbori, objaviti imena ljudi koji bi trebali činiti njihovu vladu. Također je Jurčić najavio da će se učlaniti u SDP ukoliko pobjedi na izborima. 'Kada to bude sastavni dio realizacije strategije, učlanit ću se u stranku i preuzeti političku odgovornost za realizaciju strategije', rekao je Jurčić.

U posljednjem broju Nacionala objavljene su informacije dobivene iz više izvora unutar SDP-a koje potvrđuju dogovor Ivice Račana i Ljube Jurčić prema kojemu bi on trebao preuzeti premijersku fotelju ukoliko SDP osigura većinu na slijedećim izborima. Račan bi na sebe preuzeo ulogu kadriranja članova vlade.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika