12.03.2007. / 09:23

Autor: Ana Kirin

NIGERIJA

Oslobođeni Hrvati i Crnogorac

U ponedjeljak 12. ožujka nigerijska je vojska spasila dvojicu Hrvate i jednog Crnogorca koje je sredinom veljače otela jedna oružana skupina, objavile su nigerijske vlasti. Njih trojicu otela je i zatočila obična banda, a ne militantna skupina, kao što u početku nagađalo. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je da su dvojica Hrvata i jedan Crnogorac oslobođeni u ponedjeljak rano ujutro te da se sada nalaze u bolnici na pregledu.

Hrvatski državljani Renato Garma i Mate Luša, te državljanin Crne Gore Milan Smolović oteti su 19. veljače. Oni su u Nigeriji radili za tvrtku HydroDive i oteti su u blizini nigerijske luke Port Harcourt. Otmičari su uskoro kontaktirali njihova poslodavca a tvrtka je objavila da surađuje s nigerijskim vlastima kako bi trojica zaposlenika bili sigurno oslobađeni.

Stranci koji rade u naftnim kompanijama u Nigeriji česta su meta otmičara koji na taj način pokušavaju ostvariti svoje političke ciljeve, ali i zaraditi na otkupnini.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika