12.03.2007. / 12:15

Autor: Ana Kirin

BiH

Hrvati odlaze iz Banja Luke

U Banjoj Luci je sve manje Hrvata i oni se i dalje iseljavaju u maticu Hrvatsku i druge zemlje, kazao je predsjednik banjolučke Podružnice udruge "Hrvatski radiša" u nedjelju 11. ožujka na obilježavanju godišnjice rada te udruge u BiH. "Hrvatski radiša" je inače udruga osnovana 1903. godine s ciljem osiguravanja školovanja siromašnoj hrvatskoj djeci. "Našim djelovanjem pokušavamo zaustaviti taj trend iseljavanja Hrvata iz Banje Luke. Ponekad i uspijemo, ali teško je nekome nešto obećati ako niste sto posto sigurni da mu možete osigurati posao" kazao je Horvat, a prenosi Večernji list od ponedjeljka 12. ožujka.

Osim stipendiranja đaka i studenata, "Hrvatski radiša" Hrvatima u BiH pomaže i pri zapošljavanju. Predsjednik udruge podsjetio je i da je "Hrvatski radiša", čiji je rad u BiH obnovljen u siječnju 2004. godine, prikupio tone humanitarne pomoći u materijalu, te tisuće u novcu, što je podijeljeno Hrvatima Vareša, Fojnice, Plehana i drugih mjesta.

Vezane vijesti

Preminuo kapetan turskog broda zadržanog u luci Ploče

Preminuo kapetan turskog broda zadržanog u luci Ploče

Dom zdravlja u Pločama priopćio je u četvrtak da je od srčanog udara preminuo Rais Israylov, kapetan turskog broda "Premier" koji je po nalogu lučke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika