07.06.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

GHANA

GHANA NIJEČE DA JE DOBILA NALOG ZA UHIĆENJE TAYLORA

GHANA NIJEČE DA JE DOBILA NALOG ZA UHIĆENJE TAYLORA

Vlada Ghane zanijekala je da je od Međunarodnog kaznenog suda za zločine na tlu Sierra Leonea dobila nalog za uhićenje liberijskog predsjednika Charlesa Taylora, kojeg je taj sud optužio za ratne zločine počinjene u Sierra leoneu. Taylor se u glavnom gradu Ghane Accri nalazio na međunarodnim pregovorima o okončavanju rata u Sierra Leoneu, a tu priliku su vodeći ljudi Međunarodnog kaznenog suda željeli iskoristiti kako bi Taylor bio uhićen. Dok se nalazio u Ghani objavljeno je da je protiv njega podignuta optužnica, no, vlasti Ghane tvrde da one nisu primili nikakav službeni zahtjev da uhite Taylora, pa ga nisu ni imale na temelju čega spriječiti da otputuje. Čim je čuo za optužnicu on je napustio teritorij Ghane i vratio se u rodnu Liberiju.
No, tamo je došlo do vojnog udara, koji je Taylor uspio slomiti. Smjesta je smijenio svojeg potpredsjednika Moisesa Blaha, koji je, navodno, stajao iza vojnog udara. Njegova vlast je vrlo klimava, jer su se dvije velike pobunjeničke grupacije već poprilično približile glavnom gradu Monroviji, a i njegovi najbliži suradnici otkazuju mu poslušnost. Taylor trenutno kontrolira manje od polovine teritorija Liberije.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika