12.03.2007. / 17:51

Autor: Nina Tomljanović

FILM

Hrvatski političari u akcijskom spektaklu?

Konačno i kod nas, po uzoru na američke akcijske spektakle, tipa ''Air-Force One'', ''Independence Day'' ili ''The Sum of All Fears'' počinje snimanje prvog pravog pravcatog spektakularnog akcijskog blockbustera, a njegov je radni naslov ''OU 486 - Let totalno visoke panike'', javlja za filmskinet Predrag Ličina, izumitelj i vidovnjak.
Scenarij su zajedno napisali Steven Spielberg, James Cameron, Veljko Bulajić i Peter Jackson, a film će se snimati sedam mjeseci u Jadran Filmu, gdje će biti izgrađena nova zagrebačka zračna luka, vjerna kopija londonskog Heathrowa, južno predgrađe Ulan Batora, dijelovi mongolske pustinja Gobi, te unutrašnjost aviona u kojem se odvija i većina radnje. Režija je povjerena mladom Korejcu Park-Li-Sangu, a glavni junaci većinom biti hrvatski političari, upravo kako se to i u Hollywoodu radi, a glumačka je ekipa zavidno impozantna - čine je hrvatski političari.

Radnja se vrti oko putovanja hrvatskih političara u London na neki sastanak za mogući ulazak u EU. Problemi počinju kada se, cca. iznad Ljubljane, avionom počinje širiti smrtonosni virus, pa neki putnici umru od zagonetnog gušenja. Tek kad kopilot (glumi ga pokojni River Phoenix pomoću vrhunske kompjuterske animacije) slučajnom greškom isključi klimu, virus zagentno nestaje, kao što se zagonetno i pojavio! Međutim, u tim trenucima, kad su konačno svi odahnuli, tri kineska studenta otimaju avion i, pod opasnim prijetnjama smrću, usmjeravaju ga prema Šangaju. Hrvatski političari, uz nesebičnu suradnju putnika, uspijevaju savladati otmičare točno iznad pustinje Gobi. No, kako više nema goriva, pilot je prisiljen spustiti se u pustinju. Potom, neki putnici i političari odlaze pješice do obližnjeg Ulan Batora po kerozin… Na povratku Iz Ulan Batora (s karnisterima kerozina, naravno) shvate da se ostali političari i putnici nalaze u borbi na život i smrt protiv neke nepoznate sile, koja je vjerojatno došla iz svemira…

Film će koštati oko sedam milijardi eura, a bit će financiran od strane Ministarstva kulture i nesebičnih sponzora (Microsoft, Coca Cola, British Airways, IBM, Siemens, Sony i Heruc).

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika