Objavljeno u Nacionalu br. 591, 2007-03-13

Autor: Nacionalova redakcija

NAKON SMJENA ZBOG AFERE U SPLITSKOM ŠKVERU

Borba za položaje u upravi Brodosplita

SMIJENJENI DIREKTOR splitskog brodogradilišta Brodosplit Gordan VukasovićSMIJENJENI DIREKTOR splitskog brodogradilišta Brodosplit Gordan VukasovićNakon smjene direktora brodogradilišta Brodosplit Gordana Vukasovića i njegova tima, u Splitu traje nesmiljena borba za čelne pozicije u tom brodogradilištu. Siniša Poljak pokušava sam sebe promovirati kao ozbiljnog kandidata za predsjednika uprave. Ako mu to ne pođe za rukom, Poljak u prvi plan gura Krešu Dulčića, komercijalnog direktora i člana uprave škvera do ‘95. godine. Dulčić je bliski prijatelj Nemre Diaba, pa je taj Libanonac upravo preko Dulčića i ušao u splitski škver i posijao neviđenu aferu oko gradnje triju brodova, s čijim se repovima Državno odvjetništvo godinama bavilo. Dulčića bi uz Poljaka, navodno, podržao i Nezavisni sindikat Brodosplita.

SINIŠA POLJAK, akter afere'Brodosplit' sada želi postati predsjednik upraveSINIŠA POLJAK, akter afere'Brodosplit' sada želi postati predsjednik upraveHUS je držao da je za novog predsjednika uprave nabolje rješenje ravnatelj splitske FINA-e Ivan Bilić, ali on je to odbio. HUS-ov kandidat je i direktor nabave Ivan Gabrić Gire. Smijenjeni Vukasović i Luetić bi na čelnom mjestu rado vidjeli svog čovjeka iz proizvodnje, projekt menadžera Nevena Juga. Uz pomoć ministra Vukelića, sebe na tom mjestu vidi i sadašnji član Nadzornog odbora Iljo Martinović, nekadašnji saborski zastupnik u VUR-u Sabora SRH, neuspješni direktor Instituta BIS i generalni direktor škvera tijekom tri mjeseca ‘91. godine. Uz pomoć bivšeg čelnog čovjeka Uljanika Karla Radolovića, i njegova utjecaja na potpredsjednika Vlade Polančeca, na fotelju prvog čovjeka računa i vječni kandidat Ivo Jukić, nekadašnji neuspješni direktor proizvodnje u škveru sredinom 90-tih, poslije stečajni upravitelj iza čijih se brojnih stečajnih postupaka u dalmatinskim tvrtkama vuku afere i „repovi“. Splitski HDZ je pokušao kod premijera Sanadera ishoditi da na čelnom mjestu ostane Domagoj Klarić, trenutačni v.d. predsjednika uprave. Sanader je odlučno odbio prijedlog iz vlastite stranke i obećao da se nova uprava neće imenovati bez suglasnosti sindikata.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika