Objavljeno u Nacionalu br. 591, 2007-03-13

Autor: Ivo Pukanić

KOMENTAR TJEDNA

Nezasitne ambicije Željke Antunović

Nacional je prošloga tjedna na naslovnoj stranici objavio kako će Ljubo Jurčić biti SDP-ov kandidat za premijera na sljedećim izborima. Prema navodima Nacionala, to je odlučio Račan i rekao Jurčiću i prije negoli je saznao da boluje od opake bolesti. Nekoliko sati nakon što se Nacional pojavio na kioscima, SDP, odnosno Jurčić, imali su predstavljanje svog gospodarskog programa. Na press konferenciji nakon prezentacije na pitanje oko kandidature Jurčića za premijersko mjesto, on je nešto neodređeno promrmljao ali je zato Željka Antunović, Račanova zamjenica u svom energičnom ali istodobno i bahatom stilu rekla s podsmijehom kako je o tome jutros već razgovarala s predsjednikom stranke Račanom i kako se on na te novinarske konstrukcije samo nasmijao. To joj nije bilo dosta pa je nadodala kako su takvi natpisi “podmetanja” SDP-u u nedostatku drugih vijesti o njihovoj stranci! Meni je Željka Antunović draga, no već u travnju 2000. godine sam shvatio da o medijima i njihovu funkcioniranju nema pojma, kad me je uvjeravala kako će oni spasiti dnevni list Vjesnik.

Pritom je istodobno odbila i ponudu moje kuće da kupimo taj dnevni list i preuzmemo brigu i odgovornost za njegovu budućnost na svoja leđa. Tada smo za tog gubitaša bili spremni dati 5 milijuna DEM-a te zbrinuti višak radnika. Umjesto da Željkica objeručke prihvati naš naivni prijedlog, ona nas je odbila i u naredne četiri godine zbog Vjesnika oštetila državni proračun za 80 milijuna DEM-a! Ovim putem je pitam, koliko je SDP za tih 80 milijuna DEM-a, današnjih 40 milijuna eura mogao otvoriti novih radnih mjesta ili pomoći malim poduzetnicima? A ona je bila SDP-ov ekspert za društvene djelatnosti i medije. Od tada je prošlo sedam godina. Koliko vidim u proteklih sedam godina Željkino znanje o medijima nije se povećavalo niti za milimetar. Jer da se povećalo, onda takvu glupost, kao što je rekla na toj press konferenciji sigurno ne bi izgovorila. Ne pljusku, nego knock out je dobila u nedjelju, u Stankovićevoj emisiji “Nedjeljom u dva” gdje je Jurčić više manje sve potvrdio što je Nacional pet dana prije napisao. Sigurno je da to Jurčić nije rekao na svoju ruku, već u konzultaciji sa šefom stranke, kojem i ovim putem želimo brzo ozdravljenje i aktivni povratak u politiku. I što sada?

Zbog Željke Antunović Nacional je u utorak kod onih koji su slušali vijesti i izvještaj s SDP-ove press konferencije, ispao senzacionalistički, lažljivi list. A napisali smo sve do zadnjeg zareza točno. Željka Antunović ako je pametna mogla je pretpostaviti da ništa od toga nismo isisali iz malog prsta već da su nam to sve ispričali ljudi duboko involvirani u cijeli projekt “Jurčića za premijera”. To što se takav projekt kosi s njenim ambicijama, nije problem Nacionala, već problem Željke Antunović i SDP-a. Na kraju postavio bih pitanje - imam li ja pravo sada napisati kako sam se nasmijao kad sam čuo još jedan “biser” Željke Antunović, osobe koju će golema i nezasitna ambicija na kraju doći političke karijere. Isto tako imam li pravo pitati javnost tko je lagao - Željka Antunović ili Nacional? Za Željkinu političku karijeru bilo bi jako dobro da što manje ispada ovako smiješna u javnosti.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika