13.03.2007. / 15:59

Autor: Stjepan Marković

HDZ

Šeks bi mogao postati potpredsjednik Vlade

Vladimir Šeks bi ukoliko HDZ pobjedi na sljedećim izborima želio postati potpredsjednik Vlade za unutarnju politiku, pravosuđe i državnu upravu ili sudac Ustavnog suda, javlja Jutarnji list. Nakon što je u intervjuu za nedjeljni Novi list rekao da ne želi još jedan mandat biti predsjednik Ssabora počelo se špekulirati koju bi dužnost trebao preuzeti Šeks ukoliko HDZ ponovo pobjedi na izborima. U političkim krugovima i medijima se predviđaju tri scenarija, potpredsjednik Vlade, sudac Ustavnog suda ili povlačenje iz politike.

Ukoliko bi preuzeo dužnost potpredsjednika Vlade mogao bi raditi na reformi pravosuđa i državne uprave što bi Šeksu odgovaralo zbog zdravstvenog stanja. Neki kao “rezervni položaj” vide sudačko mjesto na Ustavnom sudu, naime u jesen se bira osam novih sudaca Ustavnog suda, nakon čega slijedi izbor za predsjednika Ustavnog suda. Šeks je već bio član Ustavnog suda Jugoslavije. Ukoliko bi izabrao ovu dužnost Vladimir Šeks bi se povukao iz politike i ne bi sudjelovao u kampanji HDZ-a za izbore 2007. godine.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika