09.06.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SUDSTVO

NEVENKA TUĐMAN SE NE OSJEĆA KRIVOM, KNEŽEVIĆ KRIVNJU PRIZNAO

NEVENKA TUĐMAN SE NE OSJEĆA KRIVOM, KNEŽEVIĆ KRIVNJU PRIZNAO

Suđenje Nevenki Tuđman, kćeri prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, započelo je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu. Nevenka Tuđman optužena je nezakonito poslovanje i namještanje poslova, čime je ilegalno zaradila oko 1,7 milijuna kuna za vrijeme dok joj je otac bio na vlasti. Prvooptužena Nevenka izjavila je da se ne osjeća krivom, dok je drugooptuženi Igor Knežević, njen bivši poslovni partner, krivnju priznao kao što je to učinio i u istrazi. Knežević je u istrazi detaljno opisao kako mu je Nevenka Tuđman dogovarala poslove, za što je on njoj davao 15 posto provizije.
Nevenku Tuđman tereti se da je omogućila Kneževiću ugradnju telefonskih centrala u desetak fakulteta, instituta i javnih ustanova. Na tim je poslovima Knežević navodno zaradio više milijuna kuna, a Nevenka Tuđman oko 1,7 milijuna kuna provizije.
Knežević je optužen za utaju poreza i drugih davanja, ali i za zlouporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, jer je na intervenciju Nevenke Tuđman 1996. bez natječaja i odgovarajuće stručne spreme imenovan glavnom stručnom i odgovornom osobom u Ministarstvu znanosti i tehnologije za natječaje za ugradnju telefonskih centrala.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika