14.03.2007. / 09:54

Autor: Ana Kirin

SRBIJA

Podignuta optužnica protiv Slobodana Miloševića

Protiv preminulog haškog optuženika Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika Srbije i SRJ, u Srbiji je u utorak 13. ožujka podignuta optužnica zbog iznošenja novca iz Srbije. Miloševića i njegove bliske suradnike Mihalja Kertesa, Nikolu Šainovića i Jovana Zebića tužio je posebni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala u Srbiji Slobodan Radovanović zbog prebacivanja višemilijunskih svota novca na Cipar.

Glasnogovornik tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je da će se postupak formalno-pravno voditi samo protiv dvojice optuženika, prvog čovjeka carine u Miloševićevo vrijeme Mihalja Kertesa i potpredsjednika jedne od Miloševićevih vlada Jovana Zebića. Kako je rekao glasnogovornik, protiv Slobodana Miloševića ne može se voditi postupak jer je umro, a protiv Šainovića je postupak razdvojen budući da je on pred Haaškim sudom optužen za ratne zločine.

"Optužnica je povijesni događaj za Srbiju i njome se počelo odmotavati kriminalno klupko režima Slobodana Miloševića. To će biti satisfakcija za sve poštene građane Srbije koji su živjeli u tom režimu", istaknuo je glasnogovornik tužiteljstva Tomo Zorić.

Vezane vijesti

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Milošević: polagao sam temelje za budućnost

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras, nakon neslužbenih informacija po kojima je on dobio najmanje glasova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika