14.03.2007. / 15:40

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ ZAGOREC

Policija dobila obavijest o uhićenju generala Zagorca, slijedi zahtjev za izručenje

Austrijska policija je preko Interpola poslala ravnateljstvu hrvatske policije obavijest o uhićenju generala Zagorca. Iako se bez te službene obavijesti nije moglo poduzeti ništa oko uhićenja generala, Ministarstvo je već pripremilo zahtjev za Zagorčevo izručenje nakon kojeg ga čeka pritvor.

O uhićenju generala Vladimira Zagorca hrvatska su ministarstva unutarnjih poslova i pravosuđa doznala iz medija. Obzirom da ni jedno od ta dva ministarstva nije imalo službene informacije o uhićenju nije se moglo ništa poduzeti, objavio je u srijedu 14. ožujka Business.hr. Na pitanje hoće li i kada Ministarstvo tražiti izručenje generala Zagorca u ruke hrvatskog pravosuđa glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić izjavila je da se zahtjev za izručenje ne može pripremati na temelju agencijske vijesti.

Prema informacijama koje je objavila austrijska novinska agencija APA, uhićenje Vladimira Zagorca u utorak 13. ožujka navečer u Beču bilo je "vrlo mirno". "Bila je to potpuno mirna priča. Ponašao se kao gospodin, kako i doliči nekadašnjem zamjeniku ministra", izjavio je agenciji neimenovani izvor blizak generalu Zagorcu. Prema pisanju austrijskih medija Zagorec je uhićen u "brzoj akciji" policije. Međutim, prema izvorima austrijske novinske agencije, to ne odgovara istini. Oni tvrde da su se sigurnosne službe sastale sa Zagorcem u jednom uredu, gdje su u mirnoj atmosferi razgovarali. Zagorec navodno nije bio iznenađen jer je očekivao uhićenje.

Predsjednika Stjepana Mesića pak više zanima novac na tajnim inozemnim računima nego uhićenje generala Vladimira Zagorca. "Mene ne zanima ovaj konkretan slučaj, zanima me da vidimo zašto je novac išao van, tko je njime raspolagao i kako su ti transferi na kraju završili. Pojedinac me ovdje ne zanima jer je sistem pljačke bio u sustavu. Dakle, to je pljačka uz prisustvo vlasti", izjavio je predsjednik i dodao da su "svi poplavili od hrvatstva, tukli su se u hrvatske grudi. Međutim, novac su čuvali na drugim mjestima. To je zanimljivo".

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika