14.03.2007. / 18:03

Autor: Nina Tomljanović

BOLIVIJA

U nacionalnom grbu listovi koke?

Bolivija je treći proizvođač kokaina na svijetu, te je cijenjena kao ljekovita biljka i kao blagi stimulans koji se koristi u tradicionalnoj medicini i vjerskim obredima

Skupina parlamentarnih zastupnika Bolivije, koja radi na izmjenama ustava predlaže da bi ta zemlja u svoj nacionalni grb mogla staviti listove koke.

Bolivija je treći proizvođač kokaina na svijetu, te je cijenjena kao ljekovita biljka i kao blagi stimulans koji se koristi u tradicionalnoj medicini i vjerskim obredima.
Izvan Anda koka je poznata kao glavni sastojak u proizvodnji kokaina.

"Listove lovora i masline trebalo bi zamijeniti listovima koke kao simbola ustrajnosti i narodne ekonomije", stoji u prijedlogu radne skupine koja promjenama ustava želi povećati prava siromašnih i indijanske većine.
U prijedlogu stoji da su grančice masline i lovora simboli Europe. Bude li usvojen, koka će se u grbu naći zajedno s kondorom i ljamom, endemskim životinjama Bolivije.

Vezane vijesti

Zbog skidanja EU zastave kažnjena sa 102 eura

Zbog skidanja EU zastave kažnjena sa 102 eura

Na splitskome Prekršajnom sudu Kristina Ćurković, aktivistica udruge "Volim Hrvatsku, ne u EU" osuđena je na novčanu kaznu u iznosu od 102 eura zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika