14.03.2007. / 17:59

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ ZAGOREC

Zagorec će biti prebačen iz Beča u Josefstadt

Nakon premještaja nadležna će sutkinja odlučiti hoće li Zagorec biti zadržan u pritvoru ili će se braniti uz jamčevinu sa slobode. "Ako istražni sudac odluči da će se general Zagorec braniti sa slobode, u tom slučaju će jamčevina biti jako visoka", rekao je Jarosch

Bivši zamjenik ministra obrane RH Vladimir Zagorec najvjerojatnije će do sutra biti prebačen u Zemaljski istražni pritvor u 8. bečkom okrugu, u Josefstadtu, izjavio je u srijedu glasnogovornik Državnog odvjetništva u Beču Gerhard Jarosch. Nakon premještaja nadležna će sutkinja odlučiti hoće li Zagorec biti zadržan u pritvoru ili će se braniti uz jamčevinu sa slobode. "Ako istražni sudac odluči da će se general Zagorec braniti sa slobode, u tom slučaju će jamčevina biti jako visoka", rekao je Jarosch. Usporedno bi se trebao odvijati istražni postupak u kojem će se vjerojatno tražiti dokumenti od hrvatske strane koji nedostaju u daljnjem postupku te će se pitati generala je li suglasan s izručenjem Hrvatskoj. U slučaju da se general ne složi s izručenjem, morat će se provesti formalna procedura zahtjeva za izručenjem.

Od uhićenja u utorak navečer, u roku od 48 sati policija mora generala Zagorca privesti u istražni pritvor. Nakon još 48 sati istražni sudac mora ga saslušati i odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva da ga se privede u zatvor za izručenje. Zahtjev Državnog odvjetništva Beča već je postavljen.

Ministarstvo pravosuđa, nakon što je primilo obavijest o uhićenju generala, proslijedilo je obavijest Županijskom sudu u Zagrebu kako bi taj sud dostavio dokumentaciju neophodnu za izručenje Vladimira Zagorca koja se prilaže uz molbu za izručenje. Molbu se zatim iz Ministarstva pravosuđa upućuje Ministarstvu pravde Republike Austrije.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika