14.03.2007. / 18:58

Autor: Martina Zeković

BUDIMPEŠTA

Pojačane mjere sigurnosti uoči nacionalnog praznika

Mađarska policija pojačala je mjere sigurnosti uoči nacionalnog praznika kojim se u četvrtak obilježava revolucija iz 1848-1849. godine, a poduzete su i mjere predostrožnosti kako se ne bi ponovili prošlogodišnji sukobi, kada se slavilo i pola stoljeća od ustanka protiv sovjetske nazočnosti u zemlji. Iz operativnog centra koji je otvoren u sjedištu policije u Budimpešti, upravljat će se svim potezima čuvara reda, te će se pratiti snimke oko 100 nedavno postavljenih kamera, koje će pokrivati sve osjetljive točke mađarske prijestolnice. Policajci neće biti pod punom ratnom opremom, ali će smjeti ispaljivati gumene metke u noge nasilnika.

Naime, prošle su godine organizacije radikalne desnice bile glavni inicijatori nemilih događaja pa se ove godine njima pridaje posebna pažnja. To se, prije svega, odnosi na Grupu "Savjest 88", Omladinski pokret "64 županije", Mađarsku stranku pravde i života i "Novu desnicu". Organizator najvećeg skupa je opozicijski Savez demokratske omladine (Fides) i ponovo će govoriti njegov vođa i bivši premijer Viktor Orban.

Vezane vijesti

Sukobi u Beogradu 'rasistički motivirani'

Sukobi u Beogradu 'rasistički motivirani'

Dvanaest beogradskih policajaca ozlijeđeno je u nedjelju u sukobima s prosvjednicima iz beogradskog prigradskog naselja Resnika, koji se već drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika