15.03.2007. / 16:38

Autor: Ana Kirin

TUŽBA

HVIDRA će Puhovskog tužiti za klevetu

"Pokretanjem postupka HVIDRA želi stati na kraj blaćenju branitelja i hrvatskih generala", rekao je predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža

Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata grada (HVIDRA) Zagreba i Zagrebačke županije najavila je u četvrtak 15. ožujka da će tužiti predsjednika Hrvatskoga Helsinškog odbora Žarka Puhovskog za klevetu zbog njegove izjave u emisiji HTV-a Kontraplan 6. veljače da je jedan hrvatski general ubio dijete okrutno, lupajući mu glavom o zid. "Puhovski nije naveo o kojem je generalu riječ, a kako predsjednik HHO-a već duže vrijeme svojim izjavama kriminalizira Domovinski rat i branitelje, mi se moramo zaštititi," rekao je Ivan Pandža, predsjednik zagrebačke HVIDR-e, te dodao da takvim pokretanjem postupka HVIDRA želi stati na kraj blaćenju branitelja i hrvatskih generala. Pandža je ustvrdio kako je s Puhovskim pokušao stupiti u kontakt, ali mu se on navodno nije želio javiti.

HVIDR-inu tužbu podržao je u ime svoje udruge potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora general Željko Glasnović. On je rekao da će Hrvastki generalski zbor podrobno pratiti tijek te tužbe, a ponovio je i kako Puhovski godinama govori protiv branitelja i Domoviskog rata. Glasnović smatra da Puhovski tako izjednačuje žrtvu i agresora i mijenja povijesni kontekst događaja u Domovinskom ratu. General Glasnović je istaknuo da je oko 2000 dana proveo u odori te da nije čuo ni za jedan slučaj da je neki hrvatski general, časnik ili dočasnik počinio djelo o kojem je Puhovski govorio.

Nedavno je i Udruga Bedem ljubavi podigla protiv Žarka Puhovskog kaznenu prijavu zbog njegove izjave da su majke početkom rata "vadeći svoje sinove iz JNA i šaljući ih u Hrvatsku vojsku, radile protiv mira".

Vezane vijesti

'Nije vrijeme da se sluša Beograd ili da se tamo ide po savjet'

'Nije vrijeme da se sluša Beograd ili da se tamo ide po savjet'

Predsjednik HVIDRE Josip Đakić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako fabricirane srbijanske optužnice protiv hrvatskih branitelja ne mogu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika