15.03.2007. / 18:55

Autor: Ana Kirin

SPLIT

Nekorektni sudac nastavlja voditi istragu protiv Cvika

USKOK-ov zahtjev za izuzećem istražnog suca Davora Svaline u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika i ostalih osumnjičenika za organiziranu preprodaju droge na otoku Korčuli odbacio je u četvrtak 15. ožujka predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon, ocijenivši ga neosnovanim. USKOK, koji je zahtjev podnio zbog navodnih nekorektnih postupaka suca Svaline, više nema pravo žalbe.

Prema neslužbenim informacijama, USKOK je u svom zahtjevu naveo da sudac Davor Svalina nekorektno vodi postupak i da predstavnicima USKOK-a ne dopušta postavljati pitanja, dok istodobno braniteljima osumnjičenika dopušta da rade što god žele, pa i da mobitelima snimaju iskaze svjedoka. Na sudu se doznaje da je istražni sudac Svalina u svojem očitovanju odbacio USKOK-ove pritužbe.

Istraga protiv Jakše Cvitanovića Cvika i ostalih pripadnika zločinačke organizacije koja je preprodavala heroin na Korčuli i tako pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje 10 milijuna kuna, traje od 11. mjeseca prošle godine. Cvik je uhićen u Splitu polovicom siječnja, oko šest mjeseci nakon što je pobjegao policajcima na Korčuli koji su ga privodili zbog teškog ozljeđivanja jedne osobe. Za njim je bila raspisana i međunarodna tjeralica. Osim što ga tereti kao organizatora zločinačke organizacije, USKOK je Jakšu Cvitanovića, zajedno s njegovim bratom Mirjanom i djevojkom, dubrovačkom odvjetnicom Anom Birimišom, optužio i za kažnjivo djelo pranja novca.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika