16.03.2007. / 09:06

Autor: Ana Kirin

BRUXELLES

Sanader u Hrvatsku poziva strane investitore

"Mislim da je vrijeme da poduzetnike ne promatramo kao lopove, nego kao ljude koji stvaraju nove vrijednosti", izjavio je Sanader novinarima u Bruxellesu

Hrvatski premijer Ivo Sanader govorio je u četvrtak 15. ožujka na svečanom otvaranju Europskog poslovnog summita, na kojem se očekuje sudjelovanje oko 2500 poslovnih ljudi. Sanader je tamo rekao kako Hrvatska želi veće strane investicije i brži gospodarski rast te da vjeruje da će skori ulazak u Europsku Uniju i članstvo u NATO-u pomoći u ispunjavanju tih ciljeva. Gostima summita Sanader je također poručio da Hrvatska nije samo turistička destinacija, nego da želi stvoriti i što povoljnije okruženje za investicije.

Novinarima je hrvatski premijer izjavio da "moramo raščistiti s predrasudama koje smo imali i na temelju loše privatizacije iz 90-ih godina, koja je, da budem blag u izričaju, iako o tome mislim puno gore, omogućila neke neprirodne pojave. Mislim da je vrijeme da poduzetnike ne promatramo kao lopove, nego kao ljude koji stvaraju nove vrijednosti". Nedovoljna otvorenost Hrvatske prema stranim investicijama inače se već nekoliko godina spominje u izvještajima Europske komisije i drugih međunarodnih institucija.

Belgijski premijer Guy Verhofstadt u svojem je govoru na Europskom poslovnom summitu Hrvatsku spomenuo kao 28. članicu Europske unije. Osim njega i Sanadera, u četvrak su govore održali i predsjednik Europskog parlamenta Hans Gert Potering, bugarski ministar vanjskih poslova Ivailo Kalfin i predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Dimitris Dimitriadis.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika